ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”
 
Αγία Παρασκευή, 23/6/2015
Ηχηρά ονόματα της διεθνούς επιστημονικής Κοινότητας
 στο ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
 
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» κόμβος θερινών δραστηριοτήτων για εξέχοντες επιστήμονες της ελληνικής Διασποράς και της φοιτητικής νεολαίας της χώρας
·         3ο  Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία
(29 Ιουνίου - 3 Ιουλίου 2015)
·         50ο Θερινό Σχολείο (6 - 17 Ιουλίου 2015)
 
Σε συνέχεια προηγούμενων ενημερώσεων που σας αποστέλλουμε αναφορικά με το 3rd HellenicForumforScience, Technology & Innovation (Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία) και το 50Ο Θερινό Σχολείο που διοργανώνει το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας επιβεβαιώσουμε τη συμμετοχή με τη μορφή ομιλιών στο Forum των κάτωθι διακεκριμένων ομιλητών:
Δημήτρης Αντωνιάδης:  Καθηγητής (Ray & Maria Stata Professor of Electrical Engineering) στο MIT Microsystems Technology Laboratories (USA). Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Μηχανικών, IEEE Fellow και αποδέκτης πολλών επαγγελματικών βραβείων.
Δημήτρης Νανόπουλος: Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής (Mitchell/Heep Chair in High Energy Physics Texas A&M University, College Station). Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του κέντρου. Εξελέγη Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2014 και θα ασκήσει χρέη Προέδρου κατά το 2015.
Βασίλης Ντζιαχρήστος: Επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης (Helmholz) και καθηγητής του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, σχεδιάζοντας μια ουσία η οποία βοηθά να διακρίνονται τα καρκινικά κύτταρα από τα υγιή.
Nava Swersky-Sofer: Πρόεδρος της International Commercialization Alliance και Ιδρύτρια και Πρόεδρος της Nano-Israel. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tissum, της εταιρείας εκμετάλλευσης τεχνολογίας του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ.
Barrett Bryant: Καθηγητής Τμήματος Computer Science and Engineering στο Πανεπιστήμιο North Texas (USA).Mελος της διοικούσας επιτροπής της SAC (ACM Symposium on Applied Computing ) και μέλος της EAPLS. Είναι επίσης ανώτερο στέλεχος της ACM και IEEE .
Επίσης, στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του διακεκριμένου καθηγητή Θεωρητικής Φυσικής Ιωάννη Ηλιόπουλου με το «DemokritosScientificExcellenceandInnovationAward». Ο κ. Ηλιόπουλος είναι μία εμβληματική μορφή της Θεωρητικής Φυσικής, παγκόσμιας αποδοχής, το επιστημονικό έργο του οποίου έχει συμβάλει αποφασιστικά στην εξέλιξη της έρευνας, καθώς συγκαταλέγεται στην ομάδα των διακεκριμένων ερευνητών της Σωματιδιακής Φυσικής που προέβλεψαν την ύπαρξη του τέταρτου κουάρκ ή αλλιώς γοητευτικού (charm) κουάρκ. Ο Ιωάννης Ηλιόπουλος, είναι από τους πρωτεργάτες θεωρητικούς φυσικούς του CERN, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών, Διευθυντής Ερευνών του Εργαστηρίου Θεωρητικής Φυσικής της Ecole Normale Superieure, ενώ διετέλεσε και Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας. Ως καθηγητής στην Ecole Normale Superieure -από τα σπουδαιότερα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Γαλλίας- συνέβαλε με την διδασκαλία του στη δημιουργία της περίφημης «Σχολής Ηλιόπουλου», όπως την αποκαλεί η γενιά των φοιτητών του.